Team Daresay vann Hack for Sweden

Team Daresay vann Hack for Sweden

Bild på Team Daresay som vann 2019 års Hack for Sweden

Efter tre dagars hackande på Stockholmsmässan är nu vinnarna korade i årets uppsättning av Hack for Sweden. Första pris var möjligheten att visa upp sina innovativa lösningar på Världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

500 hackare hade samlats i Älvsjö den 4-6 april för att tävla i att ta fram de mest samhällsnyttiga lösningarna med hjälp av öppna data. I år var temat för Hack for Sweden hållbarhet, med fokus på de områden där det finns mest tillgänglig och potential data. Områden som hälsa, miljö, näringsliv och forskning.

De stora vinnarna på hackathonet blev Team Daresay, som har utvecklat en tjänst för att hjälpa kroniskt sjuka med sin medicinering. Hack for Swedens tävlingsjury motiverade valet med att deras lösning hade tydliga möjligheter att växa och göra enorm skillnad både för individer och för samhället i stort. Utöver priset på 50 000 kronor kommer laget även få visa upp denna lösning på Världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

Fler vinnare

Utöver det stora priset som Team Daresay vann fanns även sex olika tävlingskategorier. Bland vinnarna där fanns Team Vattn som vann i kategorin miljö. Genom att visualisera data från bland annat SMHI vill de kunna ge användare rekommendation om vattenförbrukning för att knyta ihop större miljöfrågor med den egna vardagen.

Sammanlagt delades 230 000 kronor ut i prispengar. Utöver det får de vinnande lagen även chans att utveckla sina lösningar i inkubationsprogram hos Hack for Swedens partnerorganisationer. Du kommer även kunna träffa alla de vinnande lagen i Almedalen. Fredagen den 5 juli kommer de att visa hur långt de har kommit med sina lösningar under Hack for Swedens heldagsevent.

Mer hos oss

Läs mer om Hack for Sweden

Läs om hackathons i allmänhet

Mer hos andra

Gå till Hack for Sweden webbplats

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.